Hur ska ett färgat hår skötas?

För att ditt nyfägrade hår ska behålla sin färg, intensitet och glans är det avgörande hur du sköter ditt hår hemma. När ditt hår färgas så öppnas fjällskikten på dina hårstrån upp (som en kotte) och det tillsätts pigment. För att din färg ska hålla så länge som möjligt tänk på följande:

• Investera i färgbevarande shampo och balsam som du köper hos din frisör. Eftersom du har tillsatt konstgjorda pigment i ditt hår så behövs ett schampo och ett balsam som inte går så djupt in i dina hårstrån. Går schampo och balsam för djupt in i hårstrået då rensas färgpigmenten bort. Ett färgbevarande schampo och balsam kapslar in färgpigmenten vilket gör det svårare för pigmenten att sippra ut och lossna.

• Var extra noga med ditt val av produkter när du färgar ditt hår rött. Röda pigment är mycket mindre och har därför ännu lättare för att lossna och sippra ut. Är du slarvig med vilket shampo och balsam du använder och inte använder det som din frisör rekommenderar då kan färgen släppa ganska omgående. Det är alltså extra viktigt med färgbevarande schampo och balsam som du köper hos din frisör när du har färgat ditt hår rött.

Märkt , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: